Straipsniai

Monday, November 29, 2010

3 Mitai Apie Darbo Inerviu

Mitas nr. 1

Interviu yra parengtas iš anksto. 
Tiesa. Dažniausiai atėję į pokalbį dėl darbo susidursite su darbuotoju, kurio didžiausias galvos skausmas, įdarbinti naują žmogų. Jis bus menkai susipažinęs su jūsų CV, todėl būkite pasirengę pokalbį palaikyti patys jai to reikės ( nemaloniausios juk tos akimirkos, kai tyli abu pokalbio dalyviai ). Patarimas: pristatykite save, kaip sprendimą jų turimoms problemoms, pateikite jūsų pasiektus rezultatus.

Mitas nr. 2 

Interviu bus užduoti "tinkami" klausimai.  
Tiesa. Dauguma žmonių kurie dalyvauja jūsų pokalbyje dėl darbo ir sėdi kitoje stalo pusėje, nėra parengę jokių klasimų išskyrus "papasakok man apie save". Kai kuriais atvejais jums gali tekti dalyvauti interviu su žmogiškųjų išteklių atstovais arba aukšto lygio vadovais, kurie netgi neturi konkrečios informacijos apie laisvos darbo vietos specifiką.

Mitas nr. 3

Darbą gauna geriausią kvalifikaciją turintis darbuotojas.
Tiesa. Vis dažniau darbdaviai atsižvelgia į asmeninius pasiekimus, veiklą kuria darbuotojas užsiima po darbo. Ar jūs su draugais žaidžiate futbolą sekmadieniais? Galbūt laisvu laiko užsiimate fotografija? Visi šie veiksniai paliks gerą įspudį darbdaviui. Tai parodys jog nesate namisėda, kolektyvą papildysit gera nuotaika, bei įkvėpsit darbui.