Straipsniai

Tuesday, November 23, 2010

Paklausūs darbai ateityje (2 dalis)

Informacinės technologijos (IT)
IT darbo vietų skaičius augs ir 2011 metais. Nepaisant ekonomikos nuosmukio ir toliau auga IT specialistų paklausą rinkoje. IT specialistas su kelerių metų patirtimi gali tikėtis, vidutiniško 60000$ per metus atlygio Amerikoje ir apie 40000€ per metus Vakarų Europoje. Norėdami tapti programinės įrangos inžinieriumi, turite įgyti bakalauro laipsnį programivo sferoje. Kai kuriais atvejais, dvejų metų asocijuotas laipsnis(Associates Degree) yra viskas, ko jums reikia įgyti šią profesiją, kuri šiandien yra laikoma viena iš perspektyviausių 2011 metais.

Žiniasklaida
Didejantis srautas interneto vartotojų lemia vis augantį poreikį tokiū žmonių kaip turinio autoriai, reklamos specialistai, vaizdo žaidimų kūrėjai, aktoriai, redaktoriai, grafikos kūrėjai. Darbas žiniasklaidoje šiandien yra laikomas viena iš geriausių karjerų Amerikoje. Karjeros pradžiai jum reikėtų įgyti bakalauro laipsnį žurnalistikoje ar panašioje sferoje.

Aplinkosauga
Valstybės, bei privačios kompanijos vis daugiau lėšų skiria gamtos apsaugai, medžiagų ilgaamžiškumui, bei užterštumo mažinimui. Šioje sferoje prognozuojamas darbo vietų augimas, net 30% per ateinančius 10 metų. Šios profesijos atsotovų vidutinis atlyginimas Amerikoje 60000$ per metus. Taigi jai mėgstate gamtos mokslus, matematika ir naujoves ekologijos srityje, yra verta susimastyti apie aplinkosauga karjera.

Energetika 
Energetikos specialybes tai pat pakliūna į paklausiausių penketuką. Vien tobulinti, bei plėsti saulės energijos panaudojimą Arizonos valstija Amerikoje, skyrė 2 mlrd. $. Vis daugiau lėšų į atsinaujinancią energiją skiria ir Europa, statomos vėjo jėgainės, ieškoma veiksmingesnių būdų išgauti saulės energiją. Tai puiki profesija, jai jaučiate simpatiją "švariai" energijai, bei mėgstate fiziką. Amerikoje, saulės energijos sferoje dirbančių inžinierių metinė vidutininė alga yra 66000$.